ПЕЧЕНА КАЛИФОРНИСКА ПАСТРМКА

СОСТОЈКИ
  • 1 калифорниска пастрмка на РОЈАЛ ФИШ
  • шери домат
  • морков
  • компир
  • црвена пиперка
  • лимон
  • 5-6 чешниња лук
  • маслинов зејтин
  • 3 големи лажици кисело млеко
ПОДГОТОВКА

Калифорниската пастрмка се пече на плотна. Откако рибата се вади од плотната, се ставаат претходно исецканите морков, пиперка, домат и компир, се потпекуваат и се зачинуваат со сол и црн бибер.

Сосот се подготвува на начин што во блендер се додаваат чешнињата лук, киселото млеко, 1 супена лажица маслинов зејтин и сол. Сето се блендира и се добива бел сос.

Печената пастрмка се сервира со добиениот бел сос и со печениот зеленчук. Сервирајте ја порцијата со чаша бело вино по ваш избор.

Имајте добар апетит!

Споделете го овој рецепт со вашите пријатели!

Нашата приказна

Нашето патување започна во 2003 година со основањето на нашата компанија, Дошница ДООЕЛ. Започнавме со производство на пастрмка и крап. Денес работиме со три рибници – две за производство на пастрмка, лоцирани на реката Дошница во Демир Капија и реката Црна во Демир Хисар, Република Северна Македонија. Нашето годишно производство на пастрмка изнесува 320 тони, што нѐ поставува меѓу најголемите производители на Калифорниска пастрмка во земјата. Третиот рибник е лоциран на Тиквешко езеро, каде се произведува крап во кафезен систем, со годишно производство од 80 тони.

Долго време тлееше идејата за следниот чекор – да го унапредиме нашето производство со нови и софистицирани производи кои ги исполнуваат највисоките светски стандарди и технологија. Но, секоја идеја станува реалност доколку има упорност, посветеност и љубов кон работата. И успеавме…

повеќе

Станете дел од нашата Royal листа за вкусни рецепти, понуди и новости!


Следете нѐ: