COLD SMOKED CARP FILLET

INGREDIENTS
  • 200 g Cold Smoked Boneless Carp Fillet of ROYAL FISH
  • 100 g Sour cream for cooking
  • Corn
  • Cherry tomato
  • 1/4 Lemon
  • Garlic
  • Salt
  • Red pepper
METHOD

Firstly, the Cold Smoked and Boneless Carp Fillet is grilled.

Meanwhile, put the sour cream in a blender. Add 1 clove of garlic, salt, black pepper, and a tablespoon of lemon juice.

All this is blended in order to obtain a sauce.

Coat the carp fillet with the already prepared sauce and decorate it with cherry tomatoes, corn and lemon. Place a sprig of rosemary on top as a decoration.

For complete enjoyment, pair this delicious portion filled with omega 3 fatty acids with a glass of white wine of your choice.

Have a good appetite!

Share this recipe with your friends!

Our Story

Нашето патување започна во 2003 година со основањето на нашата компанија, Дошница ДООЕЛ. Започнавме со производство на пастрмка и крап. Денес работиме со три рибници – две за производство на пастрмка, лоцирани на реката Дошница во Демир Капија и реката Црна во Демир Хисар, Република Северна Македонија. Нашето годишно производство на пастрмка изнесува 320 тони, што нѐ поставува меѓу најголемите производители на Калифорниска пастрмка во земјата. Третиот рибник е лоциран на Тиквешко езеро, каде се произведува крап во кафезен систем, со годишно производство од 80 тони.

Долго време тлееше идејата за следниот чекор – да го унапредиме нашето производство со нови и софистицирани производи кои ги исполнуваат највисоките светски стандарди и технологија. Но, секоја идеја станува реалност доколку има упорност, посветеност и љубов кон работата. И успеавме…

see more

Join our Royal list for delicious recipes, offers and news!


Follow Us: