CANAPÉS FROM COLD SMOKED SALMON-TROUT

INGREDIENTS
  • 100 g Cold Smoked Salmon-Trout from ROYAL FISH
  • Sour cream
  • Cucumber
  • Round slices of bread
  • 1 Carrot
METHOD

Firstly, shape the bread into small buns with the help of round molds.

Place a cucumber that has already been cut before into circles on the already formed buns. Add sour cream on top of the cucumber.

When all this is ready, add the ready-to-eat slices of salmon trout from ROYAL FISH as a crown. As a final decoration, use a carrot which is previously grated and distribute it all over the portion.

In the end, you get delicious canapés that are good for the eyes, and even more delicious in the taste.

Share this recipe with your friends!

Our Story

Нашето патување започна во 2003 година со основањето на нашата компанија, Дошница ДООЕЛ. Започнавме со производство на пастрмка и крап. Денес работиме со три рибници – две за производство на пастрмка, лоцирани на реката Дошница во Демир Капија и реката Црна во Демир Хисар, Република Северна Македонија. Нашето годишно производство на пастрмка изнесува 320 тони, што нѐ поставува меѓу најголемите производители на Калифорниска пастрмка во земјата. Третиот рибник е лоциран на Тиквешко езеро, каде се произведува крап во кафезен систем, со годишно производство од 80 тони.

Долго време тлееше идејата за следниот чекор – да го унапредиме нашето производство со нови и софистицирани производи кои ги исполнуваат највисоките светски стандарди и технологија. Но, секоја идеја станува реалност доколку има упорност, посветеност и љубов кон работата. И успеавме…

see more

Join our Royal list for delicious recipes, offers and news!


Follow Us: