EGGS BENEDICT WITH COLD-SMOKED TROUT

INGREDIENTS (serves 4):
  • 4 slices toast bread
  • 1 bunch of chives
  • 4 eggs
  • 2 egg yolks
  • 150g salted butter
  • 1 tbsp oil
  • 1 tbsp lemon juice
  • 4 slices cold-smoked trout
  • 2 tbsp white vinegar


METHOD

Poach the eggs:
In a saucepan, heat 2 litres of water and add the white or alcohol vinegar. Crack each egg into a cup, then carefully slide it into the simmering water. Let the eggs cook for 2 minutes, then remove them with a slotted spoon and place them on a plate greased with a bit of oil.

Prepare the sauce:
In a deep bowl, whisk the 2 egg yolks with 4 tablespoons of water over low heat until creamy. Remove from heat, add the butter cut into cubes, and whisk continuously (in a figure-eight motion to create a smooth cream). Add the lemon juice and leave the sauce at room temperature.

Toast the bread
Cut the crusts off the toast or shape it using a round cutter. Toast the pieces lightly in a toaster.

Serve
On each piece of toasted bread, place a slice of smoked trout, followed by one poached egg. Drizzle with the prepared sauce and garnish with chopped chives.

Serve immediately.

Enjoy your meal!

Share this recipe with your friends!

Our Story

Нашето патување започна во 2003 година со основањето на нашата компанија, Дошница ДООЕЛ. Започнавме со производство на пастрмка и крап. Денес работиме со три рибници – две за производство на пастрмка, лоцирани на реката Дошница во Демир Капија и реката Црна во Демир Хисар, Република Северна Македонија. Нашето годишно производство на пастрмка изнесува 320 тони, што нѐ поставува меѓу најголемите производители на Калифорниска пастрмка во земјата. Третиот рибник е лоциран на Тиквешко езеро, каде се произведува крап во кафезен систем, со годишно производство од 80 тони.

Долго време тлееше идејата за следниот чекор – да го унапредиме нашето производство со нови и софистицирани производи кои ги исполнуваат највисоките светски стандарди и технологија. Но, секоја идеја станува реалност доколку има упорност, посветеност и љубов кон работата. И успеавме…

see more

Join our Royal list for delicious recipes, offers and news!


Follow Us: