СОСТОЈКИ
- 150 гр свежа обескостена филета од лосос пастрмка на РОЈАЛ ФИШ
- 200 гр павлака за готвење
- 1/2 авокадо
- 100 гр грашок
- пченка
- шери домат
- 1/2 лимон
- 1 гранче мајчина душица
- 25 гр путер
ПОДГОТОВКА
Свежата обескостена филета од лосос пастрмка најпрво се потпекува на скара. Во блендер се става павлаката за готвење, се додава 100 гр грашок и авокадото. Потоа се зачинува со сол и црн бибер и на крај се додава 25 гр путер. Сите состојки се блендираат.
Во меѓувреме, испечената филета од пастрмка се оформува односно се витка или ролува.
Се сервира заедно со добиениот зелен сос и се декорира со шери домат, лимон и гранче мајчина душица.
Препуштете им се на сетилата за вкус и уживајте!
Споделете го овој рецепт со вашите пријатели!